B1-K2-W1 Werkt aan de eigen deskundigheid - B1-K2-W1 Werkt aan de eigen deskundigheid Kans 1 - Studeersnel (2024)

stage examen

Vak

Onderwijsgroep (OWG1)

10Documenten

Studenten deelden 10 documenten in dit vak

Universiteit

VISTA College

Studiejaar: 2022/2023

Geüpload door:

Anonieme student

Dit document is geüpload door een student, net als jij, die anoniem wil blijven.

VISTA College

Reacties

inloggen of registreren om een reactie te plaatsen.

Andere studenten bekeken ook

  • Assessment C++ - jn4qlfn3qilnfio134
  • Techstart assessment Input 02
  • Plan aanpak 8 - voldoende behaald
  • Naamloos document - voldoende behaald
  • Plan van aanpak samenwerken
  • Samenvatting personen en familierecht

Gerelateerde documenten

  • V1 Professionals, informele betrokkenen en andere naastbetrokkenen in de organisatie
  • Bepaling van calcium ( plus magnesium) (163)
  • Spijsvertering ai - mmmm
  • Begeleiden Van volwassenen
  • Onderzoeksverslag periode 2
  • B1-K2-W2 kwaliteits zorg

Gerelateerde Studylists

DtageLaps

Preview tekst

B1-K2-W1 Werkt aan de eigen deskundigheid

Kans 1

Student: Britt Derikx, 503055

Stage plaats: Basisschool Willem de zwijger

Stage begeleider: Hanneke Crijns

School begeleider: Loraine Meijers

1

Inhoudsopgaven

Feedback van eigen functioneren

4

SWOT- analyse

Sterktes Zwaktes

I N T E R N 1. Doorzettingsvermogen 2. Betrouwbaar/ behulpzaam 3. Probleemoplossend vermogen 4. Zelfstandig/ teamwerker 5. Doelgericht

  1. Te veel hooi op de vork nemen
  2. Afwachtend
  3. Impulsiviteit/ geordend
  4. Perfectionisme
  5. Te direct zijn

Mogelijkheden Bedreigingen

E X T E R N 1. Vroeg beginnen met werken 2. Verder groeien binnen werk 3. Extra cursussen nemen 4. Zelfstandig werker worden 5. Uitgroeien naar grotere bedrijven en echt iets betekenen in de maatschapij

  1. Verkeerd opvatten dan de bedoeling is
  2. Onnodige stress opwekken
  3. Sociale batterij (kan snel opraken)
  4. Werk/ thuis slecht kunnen scheiden
  5. Meer doen dat ik mentaal zou kunnen

Dit is in het kort het schema dat ik heb gemaakt rondom mijn sterktes, zwaktes,mogelijkheden/ kansen en bedreigingen.

Ik heb ze hier centraal in een schema gezet maar op de volgende bladzijde in nog eenschema per punt uitgewerkt waarom deze eigenschappen passen bij het ‘werk’ wat ik nudoe.

5

Zwakke punten:

Te veel hooi op de vork nemen In het onderwijs kan dit een zwakte zijn doordat ik dan bijvoorbeeld te veel dingen in een keer wil doen en er dan onrust en onnodige stress ontstaat. Gelukkig ben ik zelf wel er bewust van deze eigenschap en ben ik steeds beter geworden in het plannen van dingen en een realistische planning maken waardoor er gedaan wordt wat er gedaan moet worden maar uitgebreid over vijf dagen in plaats van alles in een dag willen doen.Afwachtend Dit is een eigenschap die vooral veel terug komt als ik op nieuwe plekken ben en nog de kat uit de boom moet kijken. Ik zal als voorbeeld nemen toen ik op deze stage plaats begon nam ik niet snel het eigen initiatief om iets te doen maar deed ik afwachten tot mij iets gevraagd werd om te doen terwijl ik nu dingen die ik weet wat gedaan moet worden of vanzelfsprekend zijn al zelf ga doen en/ of zelf al aan begin. (bijvoorbeeld huiswerk nakijken)Impulsiviteit/ Geordend Impulsiviteit kan voor mij een valkuil worden omdat ik snel van hot naar her kan gaan als ik even niet zo goed weet wat ik moet doen of ergens erg enthousiast van word. Dat is natuurlijk iets waar ik aan moet werken want in het basisonderwijs hebben de leerlingen hou vast en structuur nodig. Dat sluit ook mooi aan bij geordend want daar kan ik af en toe ook te erg in doorslaan waardoor er voor mij dan geen andere optie is dan alleen doen wat gedaan moet wordenPerfectionisme Perfectionisme kan een valkuil zijn in het basisonderwijs, omdat perfectie een moeilijk begrip is om na te streven. Als voorbeeld tijdens knutselactiviteiten in de onderbouw en zowel de bovenbouw. Er zal vrijwel nooit een knutselwerkje zijn dat perfect op het voorbeeld zal lijken, en ik heb wel tijdens zo’n activiteiten leren zien dat inperfectionisme de werkjes juist het mooiste maakt. Want geen een werkje is hetzelfde net zoals de leerlingen zijn en dat maakt het zo prachtig.Te direct zijn Te direct zijn heb ik gekozen als een van mijn zwakke punten omdat ik hier nog graag wat meer aan zou willen werken. Ik heb namelijk op momenten geen filter waardoor ik snel dingen kan zeggen zonder na te denken, hierdoor zou ik een te directe opmerking of reactie kunnen hebben op iemand en zie hierdoor kunnen kwetsen terwijl dat niet mijn intentie zou zijn. Maar doordat ik eerst spreek en niet nadenk kan dat gebeuren, hier wil ik dus ook een verbeter punt van maken en hier aan werken zodat ik eerst de situatie kan inschatten en kijken welke reactie geschikt is voor dat moment en dan pas handelen. Eerst denken dan doen.

7

Persoonlijk ontwikkelplan

competenties over welke competenties moet je als onderwijsassistent beschikken: goed in overleg en samenwerken met collega’s, goed kunnen communiceren en organiseren. Je moet beschikken over flexibiliteit, verantwoordelijkheid en je moet geordend zijn. Je moet open staan voor meningen en feedback, een positieve houding laten zien en laten merken dat je actief beschikbaar bent. Verder moet je lessen kunnen voorbereiden, rust en zelfvertrouwen uitstralen. welke competenties beheers ik al: ik kan goed overleggen, communiceren en samenwerken met collega’s. Dit blijkt uit het feit dat ik aanwezig mag zijn bij een overleg en ik mijn mening mag geven en hier ook naar geluisterd wordt. Ik ben sterk in organiseren, ik kan goed activiteiten organiseren. Daarnaast ben ik ook in het indelen en ordenen van mijn werkzaamheden. Ik ben ook flexibel want heb altijd tijd om extra werk te verrichten en sta hier altijd voor open. Doordat ik verantwoordelijkheid uitstraal mag ik lessen geven en met groepjes werken. Ik sta altijd open voor meningen en feedback, wanneer ik fouten maak of iets moet aanpassen hoor ik het graag, want zonder feedback kan ik niet leren of mezelf verbeteren. Ik laat altijd een positieve houding zien en laat altijd merken dat ik beschikbaar ben. Minder sterke kanten: Mijn minder sterken kanten liggen bij het overbrengen van didactische vaardigheden, op welke manier kan ik dit het beste doen? de hulp die ik hiervoor nodig heb is vooral het observeren hoe mijn collega’s het doen, tips en tops en dit meenemen in mijn eigen werkzaamheden. Het voorbereiden van lesactiviteiten is ook niet één van mijn sterkste punten hieraan moet ik ook werken om beter te plannen en de lesactiviteiten zo goed mogelijk voor te bereiden zodat ik niks vergeet en zelfverzekerd voor de klas sta.doelstelling Mijn doel: Mijn doel is om aan het einde van het schooljaar een groei te hebben gemaakt in tegenstelling tot de onzekere persoon die ik was toen ik begon. Een groei in zelfvertrouwen die ik uitstraal naar de leerlingen toe zodat ik evenwicht kan houden op de leerlingen. Ik wil aan het einde van het schooljaar de leerlingen onder controle hebben en ervoor zorgen dat ze naar mij luisteren en serieus nemen wanneer ik ze aanspreek. Mijn doel SMART geformuleerd Aan het einde van het schooljaar kan ik, doordat ik sterker in mijn schoenen sta, sancties opleggen en consequenter zijn tegenover de leerlingen dit zorgt voor een pedagogisch klimaat.Blokkades Blokkades voor het bereiken van mijn doel: Momenteel zie ik geen blokkades die mij kunnen tegenhouden om mijn doel te bereiken

8

Hoe geef je een EDI les?

Een EDI-les is als volgt opgebouwd: ik heb hiervoor een rekenles als voorbeeld gekozen.

 Lesdoel. Dit doel wordt expliciet met de kinderen gedeeld; door voor te lezen of op het bord te schrijven. De les begint dus centraal.

 Activeren van voorkennis. De leerlingen krijgen een opdracht die aansluit bij de te geven les, maar daarvoor ze de benodigde kennis al in huis hebben. Hiervoor kijken wij bijvoorbeeld een instructie filmpje van juf Anna met rekenen.

 Onderwijzen van het concept.

 Onderwijzen van de vaardigheid.

 Belang van de les.

 Begeleide inoefening. De leerlingen nemen het toepassen van de leerstof over. Ondertussen controleert de leerkracht telkens of ze het correct doen en begrijpen. Hier gaan we bijvoorbeeld aan de slag met de wisbordjes en geef ik ze een som die ze vervolgens maken op het wisbordje en doen we centraal met de hele klas, zo is al direct te zien we het al begrijpt en wie nog niet.

 Lesafsluiting. De leerlingen maken opdrachten of beantwoorden vragen om te laten zien dat ze het lesdoel beheersen. Daarna mogen ze pas zelfstandig inoefenen. Hier krijgen ze altijd een werkblad die ik van te voren heb uitgeprint van juf Anna die gekoppeld is aan het instructie filmpje dat ze die les hebben bekeken.

 Zelfstandige verwerking.

 Verlengde instructie. De leerlingen waarbij bij de lesafsluiting bleek dat ze het lesdoel nog niet voldoende beheersen, krijgen een verlengde instructie van de leerkracht. Dan ga ik met dat groepje een nieuw werkblad maken of kies ik ervoor om zelf sommen te bedenken en ze die sommen op het wisbordje te laten schrijven en extra uitleg te geven.

10

Visie:

Basisschool Willem de Zwijger is een kleinschalige basisschool die kwalitatief goed onderwijsbiedt. De school bereidt leerlingen op een respectvolle manier voor op het leven in onzemulticulturele maatschappijwaarbij veel aandacht is voor persoonlijkheidsvorming en karakterverschillen.

Onze kernwaarden zijn:

 Kwaliteit

 Veilig

 Vertrouwd

 Betrokken

 Eigenheid

De visie: De wereld om ons heen is voortdurend in beweging en wij als school bereidenleerlingen voor op een gelukkige en optimale deelname aan deze (toekomstige) wereld.

Dit doen we door iedere leerling kennis en vaardigheden te laten verwerven die nodig zijnom een zelfstandig, nieuwsgierig, sociaal en kritisch mens te worden. We bieden daarom eenzo goed mogelijk onderwijsaanbod voor de leerlingen, waarbij hetleerstofjaarklassensysteem met de kernvakken taal, lezen en rekenen een belangrijke basisvormt.

Voor iedere leerkracht is er in onze school ruimte voor zijn/haar eigen leerkrachtstijl waarbijalle teamleden autonoom handelen binnen de collectieve ambities van de school. Iedereleerkracht heeft daarbij oog voor de persoonlijke leerbehoeften en talenten van elke leerling.Als vreedzame school creëren we een leeromgeving waarin alle leerlingen op een zorgzamemanier met elkaar omgaan.

Leerlingen, leerkrachten en ouders voelen zich gezamenlijk verantwoordelijk voor hetonderwijs, elkaars welbevinden en de omgeving. Op Willem de Zwijger bouwt iedereleerkracht aan een sterk pedagogisch klimaat waardoor elke leerling zich vertrouwd en veiligvoelt, positieve ervaringen opdoet en grenzen leert stellen en naleven.

11

Terugkoppeling met collega’s

Nadat ik voor mezelf dit ontwikkelplan heb samengesteld en tevreden was over het resultaatheb ik dit besproken met mijn stage begeleider en de leraren waar ik dagelijks ook mee temaken had en een fijne band mee had opgebouwd (Ib’er en onderwijsassistente).

Toen hebben we samen besloten om elke woensdag bij elkaar te komen zitten om devoortgang en de eventuele terugvallen te bespreken, ik heb gekozen om dit wekelijks te doenom meer specifiek op mijn voortgang te kunnen zijn. Zo was het voor mij ook duidelijker ensneller te constateren wat er goed of slecht ging en wat we nog konden veranderen om kortetermijn. Hierdoor kwam ik ook sneller bij mijn doel omdat ik per week in kleinere stappenkon werken en elke week een nieuw stuk voor mezelf kon aanpakken zodat ik niet in een keermet veel informatie werd overweldigd.

We hebben na een maand gekeken naar mijn SMART doel en of het behaald was of niet, wezijn toen ook tot de conclusie gekomen dat ik mijn doel had bereikt omdat er een duidelijkverschil was te zijn hoe de klas op mij reageerde en luisterde, de kinderen waren veel snellerstil dan op het begin en zagen mij ook als een juf voor de klas. Mijn werk was ook terug tezien in hun resultaten de leerlingen snapte de stoffen die ik hun wou aanleren en lieten datook terug zien in de werkboeken. Daardoor stond ik persoonlijk ook veel sterker in mijnschoenen voor de klas omdat ik mijn doel duidelijk voor ogen had en wist waar ik naartoewou werken.

We waren het er over eens dat er altijd ruimte is voor verbetering en dat er goede en mindergoede dagen tussen zaten maar dat dat in de toekomst ook zo zal zijn en dat dat ook eenrealistisch beeld is om voor ogen te houden zodat ik in de toekomst ook niet te veel hooi opde vork zal nemen.

13

  • Inleiding...........................................................................................................................................,
  • Feedback op eigen functioneren.................................................................................................,
  • verwerking................................................................................................................................, 05/ SWOT- analyse/
  • Persoonlijk ontwikkelplan......................................................................................................, 08/
  • Hoe geef je een EDI les..................................................................................................................,
  • Visie/ pedagogische visie........................................................................................................, 11/
  • Terugkoppeling met collega’s......................................................................................................,

B1-K2-W1 Werkt aan de eigen deskundigheid - B1-K2-W1 Werkt aan de eigen deskundigheid Kans 1 - Studeersnel (2024)
Top Articles
Where to find dragons in Zelda: Tears of the Kingdom
Where to Farm Naydra's Claws: Locations and Prices | Zelda: Breath of the Wild (BotW)|Game8
Chren, inaugural chair of the Department of Dermatology, to step down
Target Dummies 101 - The Dummy Research/Tutorial Thread
Sarah Bustani Boobs
Basic Setup – OpenXR & Pimax HMDs...
Evil Dead Rise Showtimes Near Amc Antioch 8
Terry Gebhardt Obituary
Woman Jumps Off Mount Hope Bridge 2022
Optum Primary Care - Winter Park Aloma
80 For Brady Showtimes Near Brenden Theatres Kingman 4
Thompson Center Thunderhawk Parts
Busted Newspaper Randolph County
Dusk Hypixel Skyblock
Rivers Edge Online Login Bonus
Craigslist Apartments In Philly
Dow Futures Pre Market Cnn
Noaa Marine Forecast Tampa
Leaf Blower and Vacuum Vacuum Hoses
Are Crazyjamjam Leaks Real or Fake?
Ice Dodo Unblocked 76
Promiseb Discontinued
Cn/As Archives
Dead By Daylight Subreddit
Emerge Ortho Kronos
Diablo 3 Legendary Reforge
3850 Colonial Blvd Suite 100 Fort Myers Fl 33966
Takeaways from AP's report updating the cult massacre that claimed hundreds of lives in Kenya
SuperLotto Plus | California State Lottery
Advance Auto.parts Near Me
Toonily.cim
Arapahoe Youth League Baseball
The Legend of Maula Jatt | Rotten Tomatoes
Alaska State Troopers Dispatch
Arcadian Crossword Puzzles
Lacy Aaron Schmidt Where Is He Now
Rage Of Harrogath Bugged
Middletown Pa Craigslist
Mission Impossible 7 Showtimes Near Regal Bridgeport Village
Holy Grail Cum Guide
Chets Rental Chesterfield
Nature's Medicine Uxbridge Menu
Body made of crushed little stars - Sp1cy_Rice_W1th_J4S - 僕のヒーローアカデミア | Boku no Hero Academia
Dc Networks Claimant Services
L898 Pill Blue Capsule
North Haven Power School
Victoria Maneskin Nuda
Mazda 6 GG/GG1; GY/GY1 2.3 MPS Test : MPSDriver
Select Costco Stores: Insta360 X3 5.7K 360° Action Camera Adventure Bundle $100 (In-Store Purchase Only)
Transportationco.logisticare
How to Screenshot on Cash App: A Complete Guide
Vimeo Downloader - Download Vimeo Videos Online - VEED.IO
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5305

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.