Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (2024)

Speedify VPN is in 2014 opgericht door het Amerikaanse bedrijf Connectify. In 2016 is het een echte VPN geworden, inclusief encryptie. Inmiddels promoot de VPN zich als de snelste VPN op de markt. Hierbij geeft Speedify extra aandacht aan het optimaliseren van beeldbellen en livestreamen. Maakt de dienst zijn snelheidsbelofte waar? En is het echt een veilige VPN tegenwoordig? In deze review geven we antwoord op deze vragen en meer.

Speedify VPN review in het kort

Laten we beginnen met de belangrijkste voor- en nadelen van Speedify VPN:

5.9

Pluspunten

  • Snelheden van nabijgelegen servers zijn prima
  • Heeft een goed werkende kill switch
  • Extra veiligheidsopties, zoals DNS-service
  • Gratis variant beschikbaar

Minpunten

  • Logt onnodige gegevens over jou en je VPN-gebruik
  • Onoverzichtelijke website en app
  • Geen 24/7 live chat
  • Speedify VPN premium is relatief duur
  • Werkt niet met de meeste streamingdiensten
  • Relatief weinig servers in vergelijking met top VPN's

Speedify VPN is een drukke VPN. Zowel op de site als in de app wordt je meteen blootgesteld aan een hele hoop informatie, opties en afbeeldingen. Hierdoor komt de VPN erg technisch ingewikkeld over, terwijl het in de praktijk weinig te bieden heeft. Zo kun je slechts met één server torrents downloaden, wat ook op deze server niet optimaal werkt, en weet de VPN weinig streamingservices te unblocken. Dit terwijl de service relatief duur is.

In het verleden was Speedify VPN, ondanks wat de naam doet vermoeden, erg langzaam. Gelukkig bleek uit onze tests dat de VPN sneller is geworden. Helaas gaat het op het gebied van privacy nog steeds niet goed. Ook missen we een klantenservice waarmee je in contact kunt komen.

Gezien het feit dat Speedify VPN een gelimiteerde gratis variant aanbiedt, weet de dienst nét een voldoende te scoren. Wij waarderen Speedify VPN namelijk met een 5,9.

SpecificatiesSpeedify VPN

💵 PrijsVanaf €4,17 per maand
📱 BesturingssystemenAndroid, Windows, Mac, iOS, Linux
💻 Gelijktijdige verbindingen5
💳 BetaalmethodenCreditcard, PayPal
🔒 ProtocollenEigen protocol op basis van DTLS
📅 Geld-terug-garantiesGeld-terug-garantie, 30 dagen
📋 LogsHoudt logs bij
🌎 Servers in het NederlandsNederland, België
📥 Torrents
🍿 Netflix
🏠 Website in het Nederlands
📲 App in het Nederlands
🎧 Klantenservice in het Nederlands
🎬 Werkt metSpeedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (2)Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (3)Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (4)Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (5)Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (6)Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (7)Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (8)

Aanbieding

Ontvang 70% korting op het tweejarig abonnement van Speedify.

BezoekSpeedify VPN

Snelheid – Hoe snel is Speedify VPN?

Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (9)

Snelheid is belangrijk voor een VPN. Het liefst merk je niet dat de VPN aanstaat en kun je zonder haperingen browsen. Speedify VPN is in dit opzicht niet de beste keuze, maar ook zeker niet de slechtste. Op basis van deze conclusies geven we deze VPN een 7,5:

  • De snelheden van servers in de buurt zijn goed.
  • Verweg gelegen servers verliezen een groot deel van de internetsnelheid.
  • Film kijken en browsen gaat probleemloos, maar gamen geeft lag.

Speedtest resultaten Speedify VPN

Om een objectieve snelheidstest uit te voeren hebben we eerst onze internetsnelheid getest zonder VPN-verbinding. Ook hebben we alle metingen uitgevoerd op dezelfde dag vanuit ons kantoor in Nijmegen. Zo hebben we zo min mogelijk variantie in snelheid die niet samenhangen met de VPN-verbinding zelf. Wat betreft protocol hebben we de automatische UDP-verbinding met encryptie aangezet. Onze tests zijn uiteraard een indicatie; je eigen locatie en protocolkeuze kan zorgen voor andere snelheden.

ServerDownloadsnelheid (Mb/s)Uploadsnelheid (Mb/s)Ping (ms)
Geen VPN202,79133,814
Snelste server (Amsterdam)185,6197,357
Nederlandse server (Amsterdam)171,0392,867
Duitse server (Düsseldorf)161,5138,8517
Engelse server (Londen)129,6331,1719
Amerikaanse server (New York)43,805,37166
Australische server (Perth)4,792,01698
Japanse server (Tokio)66,472,04532

Zoals je in de tabel ziet, is de snelheid van dichtbijgelegen servers prima. Speedify VPN verliest bij de Nederlandse servers gemiddeld slechts 8,47 procent. Als je dit vergelijkt met Surfshark, dan blijkt dit echter beter te kunnen. Met Surfshark verlies je bij Nederlandse slechts 2,11 procent van je snelheid.

De Speedify VPN-servers die verder weg liggen, zoals in Amerika, verliezen helaas een groot deel van de originele snelheid (tussen de 97,64 en 67,22 procent). Om Surfshark weer als vergelijking te nemen, die verliest maximaal 29,55% van de originele snelheid bij een Australische server. Hoewel Speedify VPN dus een prima keuze is om te gebruiken als je alleen verbinding wilt maken met servers in Nederland of Duitsland. Wil je de VPN gebruiken voor bijvoorbeeld het kijken van de Amerikaanse Netflix, dan kun je beter voor Surfshark kiezen.

Speedify performance tests

Speedify heeft in de VPN-app twee manieren om je verbinding te testen: een snelheidstest en streamingtest. Zo kun je de snelheidstest zoals we in de paragraaf hierboven hebben gedaan, ook binnen de app uitvoeren. De snelheidstest laat je naast upload- en downloadsnelheid de latency of ping zien. Daarnaast geeft het informatie over packet loss.

We kwamen er echter al snel achter dat Speedify VPN consistent hogere snelheden aangeeft dan Speedtest.net. Zo hadden we tijdens een van de tests bijvoorbeeld volgens Speedtest.net een gemiddelde downloadsnelheid van 33,03 Mb/s en uploadsnelheid van 19,77 Mb/s. Speedify VPN gaf hierbij echter snelheden van gemiddeld 58,45 Mb/s (download) en 20,15 Mb/s (upload) aan.

De livestream test checkt hoe geschikt je verbinding is voor livestreaming of videobellen. Het geeft je uploadsnelheid, ping, jitter en packet loss aan. Daarbij geeft de app een advies voor het soort video dat je kunt streamen. De uploadsnelheid die hierbij gemeten wordt, komt wel dichter in de buurt van de meting van speedtest.net en lijkt daarmee accurater.

Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (10)

Snelheid in alledaags gebruik

Uiteraard hebben we de VPN ook gebruikt tijdens onze dagelijkse bezigheden. Aangezien het soms erg lang duurde voordat pagina’s laadden tijdens een verbinding met de Verenigde Staten, hebben we voornamelijk Britse en Nederlandse servers gebruikt. We merkten hierbij niet veel van Speedify VPN. Een website laadde misschien iets langer dan normaal, maar we konden alsnog goed browsen.

Ook filmpjes kijken op YouTube verliep vlekkeloos. Zelfs in 1080p hadden we geen last van een lange buffertijd. Hetzelfde gold voor streamen op Netflix met deze VPN. Het enige waarbij we wel wat problemen ervaarden was online gamen. We hadden namelijk last van een beetje lag. Dit is niet problematisch voor de casual gamer, maar bij multiplayer games waarbij reactievermogen belangrijk is, verslechtert Speedify VPN de gameplay significant.

Veiligheid – Hoe veilig is Speedify VPN?

Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (11)

Een VPN hoort je online anoniem te houden door sterke encryptie, een strikt ‘no log’-beleid en handige extra features zoals een kill switch. Speedify VPN kan in dit opzicht zeker verbeteren, vooral het logbeleid valt ons tegen. Daarom verdient deze VPN-aanbieder slechts een 5. Dit zijn onze belangrijkste bevindingen:

  • Speedify VPN gebruikt een eigen protocol op basis van DTLS met AES 256-bit encryptie.
  • De VPN logt onnodige informatie over jou en je VPN-gebruik.
  • Er is een permanente kill switch voor premium gebruikers.
  • Je hebt de optie om je eigen DNS-servers te kiezen en je extra te beveiligen tegen DNS- en IP-lekken.
  • De VPN lekt je data niet.
  • Je hoeft alleen een e-mailadres en betaalmethode op te geven voor een premium account. Om de service gratis te gebruiken hoef je geen informatie aan te leveren.

Protocollen

Speedify VPN werkt niet met een van de standaard VPN-protocollen. In plaats daarvan gebruikt het zijn eigen tunneling-protocol gebaseerd op Datagram Transport Layer Security (DTLS 1.2). Aan de basis van de VPN-tunnel ligt dus het encryptieprotocol TLS en het communicatieprotocol UDP. Deze protocollen worden overal op het internet gebruikt om communicatie tussen servers toe te laten. Om je data te versleutelen gebruikte Speedify tot en met versie 12 standaard het AES-128-GCM, wat op zich veilig is maar er is een veiligere optie, namelijk AES-256.

Tijdens onze tests updatete Speedify VPN naar versie 13. Met de introductie van deze versie gebruikt de VPN inderdaad standaard de veiligere AES-256 bit encryptie. Mocht je computer of smartphone problemen met AES hebben, dan gaat Speedify VPN over naar ChaCha20 encryptie.

Ondanks het feit dat DTLS aan de basis van Speedify VPN ligt, kun je het communicatieprotocol in de app veranderen. Je hebt deze keuzes:

  • UDP: alle gegevens worden in één stream verstuurd van jou naar de VPN-server. Hiermee is UDP sneller dan TCP.
  • TCP: de gegevens worden verzonden in apart versleutelde datapakketen, waardoor TCP veiliger is dan UDP.
  • TCP Multiple: verzendt meerdere TCP datapakketten tegelijkertijd om sneller te zijn dan gewoon TCP.
  • HTTPS: verhult je VPN-verkeer als regulier webbrowsingverkeer.

De keuze van Speedify VPN om een eigen VPN-protocol te creëren is logisch, aangezien DTLS in theorie sneller is dan reguliere VPN-protocollen. Door het gebruik van extra encryptie bovenop de beveiligde TLS-verbinding kan ervoor zorgen dat je internetverkeer privé en beschermd is. Helaas is de beveiliging nog niet onafhankelijk getest waardoor we hier niet zeker van kunnen zijn. Als je een VPN wilt gebruiken en er zeker van wilt zijn dat je goed beveiligd blijft, kies dan voor een van deze top 5 beste VPN’s die OpenVPN gebruiken. OpenVPN is de gouden standaard als het aankomt op VPN-beveiliging.

Overigens is het voor premium gebruikers mogelijk om encryptie uit te zetten. Je internetverkeer wordt dan niet meer versleuteld, maar wel omgeleid via een externe server. Hiermee verandert de service van Speedify van VPN naar proxy. We raden je aan de encryptie niet uit te schakelen zodat je online veiligheid gewaarborgd blijft.

Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (12)

Logbeleid en privacy

Het hoofdkantoor van Speedify VPN is gevestigd in Philadelphia, Amerika. Helaas maakt Amerika deel uit van de 5, 9 en 14-eyes alliantie van landen die onderling gegevens van burgers uitwisselen. Als het bedrijf logs bijhoudt, is dit dus nadelig voor je privacy. Gelukkig verzamelt Speedify geen data over de websites die je bezoekt of andere data die je verzendt of ontvangt binnen de VPN-tunnel. Daar staat tegenover dat de VPN wel logs bijhoudt die een goede ‘no log’-VPN niet nodig heeft:

  • Je IP-adres en device ID. Hiermee kan Speedify VPN je globale locatie, internetprovider en exacte apparaat identificeren.
  • Het moment waarop je een connectie tot stand brengt, hoe lang deze duurt en hoeveel data je in deze tijd gebruikt.
  • Je naam, e-mailadres en betaalmethode. Je naam leidt het bedrijf af van je e-mailadres. Als je dus ‘[emailprotected]’ opgeeft, zal Speedify VPN je naam registreren als Coolkat1992. De betaalgegevens zelf gaan direct naar de betaalverwerkers waarmee de VPN werkt (Fastspring, Recurly of Stripe) en worden niet opgeslagen door Speedify VPN.

Maak je gebruik van de gratis versie van Speedify VPN? Dan logt de service deze informatie:

  • Je IP-adres en device ID.
  • De tijd en netwerklocatie van je eerste connectie.
  • De hoeveelheid data die je gebruikt.
  • De tijd waarop je verbinding maakt met de VPN.
  • Eventuele crash logs.

Speedify VPN bewaart alle persoonlijke informatie maximaal zes maanden, waarna het automatisch wordt verwijderd. De servers waar je informatie ligt opgeslagen zijn versleuteld en voorzien van een firewall. Ook staan deze in een beveiligd gebouw in de VS. Bovendien zegt Speedify persoonlijke data niet te delen met derden. Ook overheden hebben geen toegang tot de data, behalve als hier een rechtsgeldige reden voor is, zoals bij een dagvaarding.

Kill switch

Een kill switch zorgt ervoor dat je internetverbinding stopgezet wordt, als ineens je VPN-verbinding wegvalt. Als premium klant van Speedify VPN krijg je ook toegang tot een kill switch. Het gaat hier zelfs om een permanente kill switch, zoals Private Internet Access heeft. Dit betekent dat je internetverbinding ook afgesloten wordt als je zelf de VPN uitzet. Zo blijf je tijdens het opstarten van je computer en het wisselen van serverlocatie ook veilig.

Hoewel dit een erg veilige feature is, is het bij Speedify VPN niet zo duidelijk geïmplementeerd als bij PIA. PIA maakt in de app namelijk onderscheid tussen de reguliere en permanente kill switch. Speedify VPN heeft slechts één kill switch waarbij staat dat deze je internetverbinding onderbreekt als Speedify niet is verbonden.

Voor een nieuwe VPN-gebruiker zal dit misschien niet meteen duidelijk zijn. Als je de kill switch aan hebt staan en je start de pc opnieuw op, waarbij Speedify VPN afgesloten wordt, krijg je namelijk geen internetconnectie. Pas als je Speedify VPN opstart, zie je dat dit komt door de kill switch:

Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (13)

Extra veiligheidsinstellingen

Speedify VPN heeft drie instellingen waarmee je je veiligheid en anonimiteit verder kunt beschermen. Deze staan standaard aan en als je niet weet wat je precies aan het doen bent, kun je deze opties ook beter aan laten staan.

  • DNS-service. De DNS-service laat je zelf kiezen welke DNS-servers je wilt gebruiken. Door zelf DNS-servers te kiezen heb je meer invloed op de veiligheid en anonimiteit van je online surfgedrag. Zo zorgen de Quad9 DNS-servers ervoor dat bekende malafide websites geblokkeerd worden en zijn zijn Google DNS-servers erg snel, maar geef je Google wel de mogelijkheid om meer te weten te komen over jou.
  • DNS-lekbescherming. Soms kiest je browser ervoor om niet de DNS-servers van een VPN te gebruiken, waardoor je locatie en browsegedrag alsnog gelekt kan worden. Met DNS-lekbescherming verbiedt Speedify VPN dat je DNS-servers gebruikt die je niet ingesteld hebt in de VPN-app.
  • IP-lekbescherming. Deze feature voorkomt dat je apparaat alsnog internetverkeer probeert te verzenden buiten de VPN om. We vinden dit een rare feature, omdat een VPN dit sowieso moet voorkomen.

Let op!

IP-lekbescherming is vanaf Speedify VPN versie 12.5 verwijderd van macOS en iOS.

Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (14)

Lekt Speedify VPN je data?

Sommige VPN’s zijn vatbaar voor webRTC-lekken en DNS-lekken, waardoor je eigenlijke locatie toch openbaar is. Speedify VPN heeft hier gelukkig geen last van, waardoor je echt anoniem bent online.

Met behulp van browserleaks.com en onze eigen anonimiteitstool hebben we getest of Speedify persoonlijke informatie lekt. Uit onze tests bleek dat de VPN alleen DNS-servers gebruikt die passen bij het VPN-IP-adres en je IP-adres niet lekt via JavaScript of andere webRTC-lekkages.

Welke gegevens heeft Speedify VPN nodig?

Als je Speedify VPN gratis wilt gebruiken, hoef je helemaal geen gegevens op te geven. Je kunt de app direct downloaden van de website en aan de slag met de VPN. Wil je een premium account bij Speedify VPN? Dan moet je een e-mailadres en betaalmethode (PayPal of creditcard) opgeven.

Gebruiksgemak – Hoe gebruiksvriendelijk is Speedify VPN?

Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (15)

Hoe makkelijker het is om de VPN te gebruiken, hoe kleiner de kans is dat je iets fout instelt en alsnog onbeveiligd online gaat. Speedify VPN is voor een beginnende gebruiker helaas niet heel gebruiksvriendelijk. Wat ons betreft verdient deze VPN een 6. Onze belangrijkste bevindingen zijn:

  • De website is onoverzichtelijk.
  • Het installatieproces verloopt intuïtief.
  • De app heeft erg veel opties, waardoor het overweldigend overkomt.
  • Een abonnement op Speedify VPN premium is relatief duur.
  • Er is geen live chat, maar wel een uitgebreide kennisbank.

Speedify’s website en installatieprocedure

De website van Speedify VPN is alleen beschikbaar in het Engels. De lay-out is druk, met veel tekst, afbeeldingen en filmpjes. Op het eerste gezicht is het niet eens duidelijk dat het om een VPN gaat, omdat Speedify erg focust op livestreamingoptimalisatie. Op de website lijkt het eerder te gaan om een app om beter live video’s uit te zenden op sites als Twitch. Als je op zoek bent naar de gratis app, heb je die echter direct gevonden, want de website opent met dit scherm:

Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (16)

Mocht je Speedify VPN willen downloaden en installeren, dan kan dat met de volgende stappen:

  1. Ga naar de Speedify VPN website, scrol helemaal naar beneden en klik op ‘Buy now‘ bij het soort abonnement dat je wilt afsluiten.

    Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (17)

  2. Kies de duur van het abonnement dat je wilt afsluiten.

    Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (18)

  3. Vul het e-mailadres in waaraan je de VPN wilt koppelen en kies je betaalmethode.

    Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (19)

  4. Zodra je de betaling hebt afgerond, krijg je een e-mail van Speedify VPN met een link om een wachtwoord aan te maken.

    Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (20)

  5. Maak een wachtwoord aan.
  6. Download de app. Je komt na het aanmaken van je wachtwoord automatisch op een pagina met downloads, maar kunt ook via de eerder ontvangen e-mail naar deze webpagina.

    Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (21)

  7. Open het gedownloade bestand en doorloop de automatische install wizard.
  8. Accepteer de gebruiksvoorwaarden, klik op ‘Sign in‘ (rechterbovenhoek) of op het kruisje linksboven om de gratis versie te gebruiken.

    Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (22)

  9. Als je de gratis versie wilt gebruiken, kun je direct aan de slag. Als je wilt inloggen, vul dan eerst je e-mailadres in en klik op ‘Continue‘.

    Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (23)

  10. Vul het wachtwoord in dat je zojuist hebt aangemaakt en klik op ‘Sign in‘.

    Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (24)

  11. Je kunt nu instellingen aanpassen, een server kiezen of direct op ‘Done‘ klikken om de automatisch opgezette verbinding te gebruiken.

    Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (25)

Uitstraling en gebruiksgemak Speedify VPN-software

De Speedify VPN-app is beschikbaar voor verschillende besturingssystemen: Windows, macOS, Linux, Android en iOS. De app is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Engels en Duits. Helaas is de app niet beschikbaar in het Nederlands. Ook volgt de VPN-app de onoverzichtelijkheid van de website. Zeker beginnende gebruikers zullen al snel overweldigd worden door de vele opties.

Op het startscherm wordt niet direct duidelijk waar je zelf een server kunt kiezen om mee te verbinden. Waar andere VPN’s, zoals ExpressVPN, meteen op de homepage een knop hebben om naar de serverlijst te navigeren, moet je bij Speedify VPN het instellingenmenu openen. Hier kun je op ‘Server‘ klikken om naar de serverlijst te navigeren.

Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (26)

Het instellingenmenu is echter overweldigend met zijn vele opties. Zo zijn er accountinstellingen, serverselectie, connectie instellingen, performance tests, zes verschillende sessie-instellingen, zes privacy-instellingen, vier displayinstellingen en vier menu’s voor extra hulp. Normaal verwachten we bij connectie instellingen zaken te veranderen als het gebruikte VPN-protocol. Bij Speedify VPN bekijk je hier echter met welk (wifi-)netwerk je verbonden bent, kun je instellen of dit netwerk een datalimiet heeft en kun je de maximale snelheid van dit netwerk instellen. Dit heeft dus niet direct iets met de VPN zelf te maken.

Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (27)

Optimalisatie-instellingen

Speedify VPN heeft enkele mogelijkheden om je VPN-ervaring te optimaliseren. De meeste van deze instellingen zijn handig voor livestreaming, omdat het de snelheid van je verbinding verhoogt.

  • Bonding mode. Speedify VPN laat je verschillende netwerken tegelijkertijd gebruiken, bijvoorbeeld je wifi en mobiele data (dit stel je in bij connectie instellingen). Bij bonding mode kun je ervoor kiezen hoe de VPN omgaat met de verschillende netwerken. Je hebt de keuze uit:
    • Speed. De VPN kiest welk netwerk het gebruikt om je internetverkeer te verzenden om je de beste snelheden te leveren.
    • Redundant. De VPN leidt alle data via alle mogelijke netwerken en houdt het netwerk aan waar de datapakketten het snelst langs aankomen. Dit kost extra batterij en MB’s.
    • Enhance streaming. Als je deze optie aanzet, geeft Speedify VPN prioriteit aan internetverkeer dat zorgt voor beeldbellen of livestreamen boven ander netwerkverkeer.
  • Connect at startup. Dit zorgt ervoor dat je direct met een VPN-server verbindt zodra je de app opstart.
  • Header compression. Datapakketten zijn altijd voorzien van een header, waarin duidelijk wordt om wat voor data het gaat. Deze feature zorgt ervoor dat alleen het broodnodige in de header wordt opgenomen, waardoor ontvangende servers zo min mogelijk informatie hoeven te verwerken en je verbinding sneller wordt.
  • Jumbo MTU. Hiermee zorg je ervoor dat Speedify VPN met zo groot mogelijke datapakketten werkt, waardoor de VPN minder processorgeheugen vereist.
  • Disconnect on Exit. Dit zorgt ervoor dat de VPN-verbinding stopt als je de app afsluit. Dit moet je niet verwarren met het sluiten van het venster, want dan gaat de VPN-verbinding sowieso door.

Gratis Speedify account

Als je niet wilt betalen voor je VPN heb je bij Speedify de keuze om de app gratis te gebruiken. Je krijgt dan toegang tot bijna alle servers, maar mag slechts 2 GB data per maand gebruiken. Ook mag je geen gebruikmaken van de kill switch of DNS-service en kun je de encryptie niet uitzetten. In tegenstelling tot veel andere gratis VPN’s heb je echter geen last van een limiet op het aantal te gebruiken apparaten. Je hoeft immers geen account aan te maken om de app te gebruiken.

Toch zijn er betere gratis VPN’s dan Speedify op de markt. De limiet van 2 GB is namelijk aan de lage kant en ook wordt je snelheid iets beperkt doordat je geen gebruik mag maken van de beste servers. Het belangrijkste nadeel van de gratis Speedify VPN is het echter het logbeleid. Een goede gratis VPN logt geen gegevens van zijn gebruikers en het VPN-gebruik. Speedify verzamelt echter informatie over je apparaat en wanneer en hoe lang je verbonden bent met de VPN.

Als je een gratis VPN wilt gebruiken waarbij je er zeker van kunt zijn dat je gegevens veilig zijn, kun je beter kiezen voor PrivadoVPN. Je krijgt dan zelfs vijf keer zoveel data per maand om te gebruiken. Hoewel je toegang krijgt tot minder serverlocaties, heeft PrivadoVPN voor lezers van VPNGids.nl wel een deal dat je er het Amerikaanse Netflix-aanbod mee kunt aanboren.

Prijzen en betaalmogelijkheden

De meest standaard abonnementsversie van Speedify VPN is het Individual plan. Je kunt dan met één account tot wel 5 devices tegelijkertijd beveiligen. Je hebt binnen het Individual plan keuze uit deze drie vormen, waarbij je dezelfde features krijgt maar de duur wisselt:

AbonnementenSpeedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (28)

  • Speedify VPN1 maand €13,82mnd Bekijk aanbieding
  • Speedify VPN1 jaar €6,91mnd Bekijk aanbieding
  • Speedify VPN2 jaar €4,17mnd
  • Speedify VPN3 jaar €4,60mnd Bekijk aanbieding

Naast individuele abonnementen biedt Speedify Family plans en Team plans aan. Een Family plan geeft je toegang tot dezelfde features als een Individual plan, maar dan voor vijf accounts. Dus jij en vier anderen kunnen elk apart een account aanmaken en dit account op 5 apparaten gebruiken. De prijzen voor het Family abonnement zijn:

  • 1 maand voor 22,50 dollar per maand. Dit komt neer op ongeveer 20,50 euro per maand.
  • 1 jaar voor 11,25 dollar per maand. Dit komt neer op ongeveer 10,25 euro per maand.
  • 3 jaar voor 7,50 dollar per maand. Dit komt neer op ongeveer 6,83 euro per maand.

Een Team plan is eigenlijk een zakelijke VPN. Je krijgt hierbij een gecentraliseerd account management systeem en de mogelijkheid om persoonlijke servers te gebruiken. Zo kun je zelf een bedrijfs-VPN opzetten waarbij je makkelijk accounts toevoegt en verwijdert. Je betaalt hierbij per gebruiker en hebt de keuze uit deze twee opties:

  • 1 maand voor 14,99 dollar per maand per gebruiker. Dit komt neer op ongeveer 13,65 euro per maand per gebruiker.
  • 1 jaar voor 7,49 dollar per maand per gebruiker. Dit komt neer op ongeveer 6,82 euro per maand per gebruiker.

Op elk abonnement biedt Speedify VPN een geld-terug-garantie van 30 dagen. Je moet hiervoor de service cancelen binnen de dertig dagen en een mail sturen naar het support team om te vragen voor een refund. Toen wij dit deden kregen we nog een laatste aanbieding van 30% korting op een 3-jarig abonnement om ons over te halen toch te blijven. Een 3-jarig individual plan zou dan nog slechts 3,50 dollar (ongeveer 3,25 euro) kosten.

Betalen voor je abonnement is mogelijk met PayPal en creditcard. Hierbij moeten we wel vermelden dat we het in eerste instantie probeerden met een American Express creditcard, aangezien dit geaccepteerd zou worden. Helaas werd deze kaart alsnog geweigerd en moesten we overstappen naar Mastercard.

Klantenservice

Speedify heeft een uitgebreide supportpagina waar je antwoord kunt vinden op bijna al je vragen. Door de grote hoeveelheid FAQ’s en andere artikelen is het echter wel lastig om meteen te vinden wat je zoekt. Hier helpt de ‘chat’ bij. Deze functioneert namelijk als een goedwerkende zoekfunctie voor alle artikelen binnen de supportpagina.

Helaas heeft Speedify VPN geen live chat om direct antwoord te krijgen op jouw specifieke vragen. Wel kun je e-mailen naar [emailprotected]. Je krijgt dan direct een automatisch antwoord waaruit tevens blijk dat de helpdeskmedewerkers niet 24/7 werken:

Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (29)

We kregen wel snel antwoord binnen deze Amerikaanse werktijden. Het antwoord was bovendien duidelijk. Er valt dus niet te klagen over de kundigheid van de klantenservicemedewerkers.

Servernetwerk van Speedify VPN

Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (30)

Een groot servernetwerk helpt je bij het omzeilen van geografische blokkades. Dat is immers waar veel mensen een VPN voor willen gebruiken: content van buitenlandse streamingdiensten bekijken. Helaas is Speedify VPN niet heel goed in het unlocken van buitenlandse streamingdiensten en heeft het niet zo veel VPN-servers als top VPN’s als ExpressVPN. Met deze bevindingen concluderen we dat Speedify VPN een 5 verdient op deze pijler:

  • Speedify VPN heeft servers in 35 landen.
  • Er zijn meerdere servers op elke locatie beschikbaar voor gratis gebruikers.
  • Je kunt geen dedicated IP-adres gebruiken.
  • De meeste streamingdiensten zijn niet toegankelijk met Speedify VPN.
  • Torrenting is alleen mogelijk op een specifieke server en gaat niet erg snel.

Aantal servers en locaties

Speedify VPN heeft servers in 35 landen. Elke locatie heeft servers voor gratis gebruikers. Daarnaast is er per locatie een server die voor premium gebruikers gereserveerd is. De VPN-servers van Speedify staan in deze landen:

RegioLanden
Afrika en Midden-OostenIsraël, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Afrika
Azië en OceaniëAustralië, Indonesië, Japan, Nieuw-Zeeland, Singapore
EuropaBelgië, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Spanje, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland
Midden- en Zuid-AmerikaBrazilië, Mexico
Noord-AmerikaCanada, Verenigde Staten

Dedicated IP-adres

Speedify VPN heeft geen dedicated IP-adres dat je kunt gebruiken. Met een dedicated IP-adres krijg je van de VPN een IP dat alleen jij mag gebruiken. Dit heeft als voordeel dat streamingdiensten minder snel zullen opmerken dat het gaat om een IP van een VPN. Er zullen immers niet meerdere accounthouders proberen in te loggen vanaf hetzelfde IP-adres. Daar staat tegenover dat al het internetverkeer herleidt kan worden naar één IP-adres dat verbonden is aan jouw account, waardoor je een stuk minder anoniem bent.

Als je graag een dedicated IP wilt gebruiken waarbij je door sterke encryptie toch grotendeels anoniem blijft, dan raden we je aan een abonnement op NordVPN te nemen. NordVPN biedt namelijk persoonlijke IP’s aan in zeven verschillende landen.

Speedify VPN en streaming

Speedify is niet ideaal om te streamen. Dat weet de service zelf al en daarom heeft het een speciale ‘bypass feature‘. Hiermee laat je internetverkeer dat naar bepaalde streamingservices gaat, waaronder Netflix, Disney Plus, HBO en Amazon, buiten de VPN-tunnel reizen. Dit zorgt ervoor dat dit internetverkeer niet versleuteld of omgeleid wordt. Je zou dus geen buitenlandse content meer kunnen bekijken.

In een paar gevallen hadden we geluk en wisten we toch buitenlandse content bibliotheken te openen. Toen bypass aan stond, kregen we deze resultaten:

StreamingdienstNederlandVerenigd KoninkrijkVerenigde Staten
BBC iPlayerN.v.t.N.v.t.
VideolandN.v.t.N.v.t.
Netflix
Disney Plus
Crunchyroll
Amazon Prime Video
Viaplay

De bypass voor Netflix of Prime Video uitzetten levert helaas geen betere resultaten op. We kregen nog steeds geen toegang tot de Amerikaanse of Britse Netflix. Wel had het uitzetten van de bypass voor Disney Plus effect: we konden toen de Britse bibliotheek van Disney Plus streamen. BBC iPlayer, Videoland, Crunchyroll en Viaplay hadden sowieso geen bypasser binnen de Speedify-app.

Speedify VPN en torrents

Het is mogelijk om torrents te downloaden met Speedify VPN. Helaas verloopt dit proces redelijk langzaam, zeker als je het vergelijkt met de downloadsnelheden die je met CyberGhost kunt bereiken. Torrents uploaden is bovendien praktisch onmogelijk. De maximale snelheid die we wisten te bereiken was 4 KB/s, maar veelal bereikten we slechts 0,1 KB/s. Dit is niet vreemd, omdat Speedify VPN geen port forwarding opties heeft.

De VPN staat je alleen toe te torrenten met speciale P2P-servers. Deze limiet zien we vaak terug in de terms of service van een VPN, terwijl we in de praktijk toch op elke server konden torrenten. Speedify VPN heeft BitTorrent-verkeer daadwerkelijk geblokkeerd op al zijn servers, behalve op één P2P-server in Amsterdam. Als je een torrentingprogramma opent terwijl je verbonden bent met een andere server, krijg je deze melding:

Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (31)

Conclusie – Onze ervaringen met Speedify VPN

Speedify VPN scoort net een voldoende en is daarmee niet de slechtste, maar ook zeker niet de beste VPN van dit moment. Hoewel je prima snelheden behaalt, kun je er niet wereldwijd mee streamen of torrenten. Ook zijn de website en app niet erg overzichtelijk. Het grootste nadeel van Speedify VPN is dat de dienst je IP-adres en andere data over je VPN-gebruik bijhoudt. Een goede VPN zou dit nooit doen.

Daarom raden we je aan een dienst uit de top 5 beste VPN’s te gebruiken. De meeste hiervan zijn zelfs goedkoper dan Speedify VPN. Mocht je juist geïnteresseerd zijn in Speedify voor zijn gratis VPN, dan heb je met PrivadoVPN een veel beter product te pakken. Wil je meer weten over de alternatieven die we in deze review aangeraden hebben? Neem dan een kijkje bij deze reviews:

  • Surfshark review
  • Private Internet Access review
  • ExpressVPN review
  • PrivadoVPN review
  • NordVPN review
  • CyberGhost review

Speedify VPN review: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Speedify VPN waar je snel antwoord op wilt? Check dan onze FAQ. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, dan kun je hem altijd in de reactie stellen.

Is Speedify VPN gratis?

Speedify VPN heeft een gratis versie. Je loopt hier echter aan tegen een datalimiet van 2 GB en mag enkele veiligheidsfuncties niet gebruiken. Ook logt de gratis VPN informatie over je gebruik. Je kunt daarom beter kiezen voor een van deze veilige gratis VPN’s.

Is Speedify VPN een goede VPN?

Speedify VPN scoort in onze tests nét een voldoende:

  • De snelheid kan beter.
  • De VPN logt onnodige gebruikersinformatie, wat je privacy schaadt.
  • De app en website zijn onoverzichtelijk.
  • Streamingdiensten werken niet goed met Speedify VPN.

Werkt Speedify VPN voor streamen?

Speedify VPN promoot zichzelf als dé VPN voor streaming. Helaas zijn de snelheden die je met Speedify VPN bereikt niet hoog genoeg om te livestreamen. Ook als het gaat om videostreaming op bijvoorbeeld Netflix is Speedify VPN niet ideaal. De VPN weet buitenlandse contentbibliotheken namelijk niet te unlocken.

Wil je een VPN voor streaming? Kies dan een van deze snelle VPN-providers.

Kan ik met Speedify torrents downloaden?

Speedify VPN laat je torrents downloaden op één Nederlandse VPN-server. De downloadsnelheid is dan echter niet optimaal en je kunt geen torrents uploaden. Voor torrenting kun je beter een van deze VPN’s kiezen die geoptimaliseerd zijn voor downloaden.

Persoonlijke ervaringen experts VPNGids.nl

“Niet anoniem en niet eens zo snel”

5,9

Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (32)

Tamara van Seggelen

Techredacteur

Voor ik Speedify VPN testte had ik voornamelijk negatieve reviews gezien over de lage snelheden. Op dit punt werd ik dus positief verrast; hoewel de VPN niet super snel is, is hij ook niet traag. Helaas zitten er meer negatieve punten aan deze VPN. Zo kon ik niet naar mijn favoriete series kijken, kostte het onnodig veel tijd om de app helemaal te begrijpen en logt het persoonlijke gegevens over me.

Aanbieding


Ontvang 70% korting op het tweejarig abonnement van Speedify.

Bezoek Speedify VPN

Vanaf [[€4,17]] per maand

Speedify VPN review (2024): de beste streaming VPN? (2024)
Top Articles
University of Florida - Details - Hybrid Nutrition Educator
Broward County Public Schools hiring TEACHER-PHYSICAL EDUCATION ELEMENTARY in Coral Springs, Florida, United States | LinkedIn
NYT Mini Crossword today: puzzle answers for Tuesday, September 17 | Digital Trends
Toyota Campers For Sale Craigslist
Tv Guide Bay Area No Cable
Craigslist Parsippany Nj Rooms For Rent
Hk Jockey Club Result
Dr Lisa Jones Dvm Married
7.2: Introduction to the Endocrine System
Slapstick Sound Effect Crossword
Osrs But Damage
Geometry Escape Challenge A Answer Key
Delectable Birthday Dyes
Helloid Worthington Login
Bernie Platt, former Cherry Hill mayor and funeral home magnate, has died at 90
Hca Florida Middleburg Emergency Reviews
Midlife Crisis F95Zone
Leader Times Obituaries Liberal Ks
Plan Z - Nazi Shipbuilding Plans
Healthier Homes | Coronavirus Protocol | Stanley Steemer - Stanley Steemer | The Steem Team
Eine Band wie ein Baum
Tyrone Unblocked Games Bitlife
Rs3 Ushabti
Silky Jet Water Flosser
Used Patio Furniture - Craigslist
Victory for Belron® company Carglass® Germany and ATU as European Court of Justice defends a fair and level playing field in the automotive aftermarket
Wrights Camper & Auto Sales Llc
R Baldurs Gate 3
Tottenham Blog Aggregator
Helpers Needed At Once Bug Fables
Allegheny Clinic Primary Care North
Craigslist/Phx
Bi State Schedule
J&R Cycle Villa Park
Persona 4 Golden Taotie Fusion Calculator
Workboy Kennel
Mg Char Grill
24 slang words teens and Gen Zers are using in 2020, and what they really mean
Scioto Post News
Cheap Motorcycles Craigslist
T&J Agnes Theaters
Go Upstate Mugshots Gaffney Sc
Delaware judge sets Twitter, Elon Musk trial for October
Craigslist Ludington Michigan
Dogs Craiglist
Who Is Responsible for Writing Obituaries After Death? | Pottstown Funeral Home & Crematory
Chr Pop Pulse
855-539-4712
Who uses the Fandom Wiki anymore?
1Tamilmv.kids
Joe Bartosik Ms
Ubg98.Github.io Unblocked
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 5522

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.